Svenska
Mest sålda
-
Title:
Ris
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
En kokbok som borde finnas i alla kök. Allers Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt. Beroende på vilken sort du använder...
Ris Bok
<blockquote> <p>En kokbok som borde finnas i alla kök.</p> <p>Allers</p> </blockquote> <p><br/>Arroz, fried rice, sushi, tahdig, onigiri, jollof, biryani, nasi goreng, mejadra, risotto, jambalaya och paella. Ris är många gånger inte bara ett tillbehör utan en hel rätt.</p> <p>Beroende på vilken sort du använder får du olika typer av smakupplevelse – det kan vara sticky, krämigt, luftigt, krispigt, nötigt, parfymerat eller klibbigt. Dessutom tar riset upp smak av både kryddor och buljong på ett unikt sätt under tillagningen.</p> <p>Runt om i världens alla kök hittar du olika typer av ris. Basmati, jasmin, sticky rice, rundkornigt, arborio, carnaroli, bomba, svart, brunt och rött ris. Under många år har de stora risfälten massproducerat ris, men på senare tid har små regenerativa risodlare börjat tänka om och man försöker nu hitta nya lösningar för att minska klimatpåverkan och lyfta smaken och de uråldriga kultursorterna.</p> <p>I boken kan du läsa om olika typer av rissorter som finns i världen, odling, historia och om en resa till risodlingar i norra Italien. Bokens 90-tal recept bygger alla på ris. Inget ris – ingen rätt.</p> <p><strong>Tove Nilsson</strong> har tidigare gett ut <em>Ramen</em>, <em>Thai hemma</em>, <em>Ägg – recept & teknik</em> och <em>Soda, lemonad & snacks</em>. Förutom att skriva kokböcker arbetar hon som matstylist och kock i TV4:s Nyhetsmorgon. Tove driver också den uppskattade mat- och odlingspodden <em>Jordkommissionen</em> med kollegan Lotta Lundgren.</p> <p>...................................</p> <blockquote> <p>fantastisk djupdykning i risrätter från hela världen.</p> <p>VEGO</p> <p>Tove Nilsson är tillbaka med en ny gastronomisk djupdykning och denna gång är det ris som står i fokus, både bildligt och bokstavligt talat.</p> <p>Nöjesguiden</p> <p>Alla recept har tydliga tillagningsanvisningar och åtföljs av personliga tips och introduktioner till rätten. (...) Ris är en inspirerande kokbok med genomarbetade recept där man även förstår hur viktig råvaran är för stora delar av jordens befolkning eftersom recepten har så många olika kulturella influenser.</p> <p>BTJ</p> <p>... bokens 90 recept är en resa att minnas och ha till hands. Extra plus i kanten för den alltid eminente Roland Perssons inbjudande bildvärld.</p> <p>Gourmet</p> <p>Det är en oerhörd bok.</p> <p>Martina Thun, RIX FM</p> <p><span dir="ltr" role="presentation">I boken</span> <span dir="ltr" role="presentation">Ris</span> <span dir="ltr" role="presentation">har Tove Nilsson samlat all kunskap </span><span dir="ltr" role="presentation">och de bästa tipsen och recepten som </span><span dir="ltr" role="presentation">får dig att njuta av ris på nya vis.</span></p> <p><span dir="ltr" role="presentation">Matmagasinet</span></p> </blockquote> <p></p> <p><strong>Vinnare i kategorin <em>Bästa foto</em> i Årets Svenska Måltidslitteratur 2023.</strong></p>
-
Title:
Birgittas Bästa - Kakor Vi Minns
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens dä...
Birgittas Bästa - Kakor Vi Minns Bok
<p><i>Att gå på kafé eller sitta på kaffehus och njuta av en kopp kaffe med något elegant bakverk till blev på modet i Sverige under 1800-talets andra hälft. Men det är i Italien som det europeiska sockerbageriet har sin vagga. Under hela 1500-talet blickade de europeiska hoven mot Venedig och Florens där det skapades bakverk som vi än idag känner igen, som eclairer och toscatårta. De kakor som däremot anses vara världens äldsta är pepparkakor och kringlor. Första gången pepparkakor nämns i vårt land är hos nunnorna i Vadstena 1444, där de redan då fick en kaka om dagen för att må bra. </i> </p><p>I sina gömmor har Birgitta Rasmusson genom åren sparat på receptfavoriter från förr. Det är allt från hennes mors vaxduksböcker till lösa blad med handskrivna rader, recept som älskats av hennes egen familj eller vänner och bekanta. Länge har hon haft tanken att sammanställa recepten.<br/><i>Birgittas bästa Kakor vi minns</i> är en sann receptskatt. Här finns riktiga klassiker som Sachertårta, Sarah Bernhard och radiokaka, såväl som de mindre kända kakorna babas, knackers och spickulader.<br/>Med varje recept presenteras också bakverkets historia, kakans egen bakgrundsberättelse. Dessutom får vi veta lite mer om hur vissa bakverk har blivit de klassiker vi idag känner igen dem som på kaféer både här i Sverige och runtom hela Europa. </p><p>BIRGITTA RASMUSSON är idag hela Sveriges kakdrottning genom sin roll som domare i det populära tv-programmet <i>Hela Sverige bakar</i>. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern <i>Sju sorters kakor</i>. På Lind & Co har hon tidigare utkommit med <i>Birgittas bästa Favoritrecepten till det svenska fikat</i> (2014, 2016), och <i>Birgittas bästa julkakor </i>(2017) som sålt i närmare 35 000 ex.</p>
-
Title:
Vår Kokbok Student
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Finns i lager Leveranstid: från 1 vardag
-
Description:
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer ...
Vår Kokbok Student Bok
I Vår kokbok student hittar du billiga och goda middagstips och hundratals recept med noga utvalda råvaror med influenser från hela världen. Du lär dig allt om att spara pengar när du handlar mat, ta vara på rester, hur du förbereder och planerar veckan och letar upp de bästa råvarorna. Du får mer är 200 härliga recept och handfasta råd på vad du kan göra för att lägga så lite pengar som möjligt och samtidigt få näringsrik, vällagad, god och inspirerande mat.<br/><br/>Vår kokbok student är din uppslagsbok i köket när du pluggar, har kompisar hemma på buffé, vill äta något gott på kvällen eller ha med dig mättande snacks till tentorna. Här hittar du de självklara klassikerna men också helt nya rätter med tydliga smaker till en bra budgetpeng. Rejäl mat som man blir mätt av!
-
Title:
Sommarmat - Sill, Fisk & Skaldjur - Frederik Zälls Bästa
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
Sommarmat ett stort ord med väldigt god innebörd. Fisk med lite extra fokus på sill tillsammans med skaldjur är ju något av det bästa som finns. Krämiga och klara sillar, strömming, krabba, lax och även tips på rökta räkor och tillbehör därtill. En bok fylld av värmande sommarbilder och framförallt...
Sommarmat - Sill, Fisk & Skaldjur - Frederik Zälls Bästa Bok
<p>Sommarmat ett stort ord med väldigt god innebörd. Fisk med lite extra fokus på sill tillsammans med skaldjur är ju något av det bästa som finns. </p><p>Krämiga och klara sillar, strömming, krabba, lax och även tips på rökta räkor och tillbehör därtill. En bok fylld av värmande sommarbilder och framförallt Sommarmat!</p><p>Livsnjutaren, Musikern, TV-kocken, Designern, Krögaren & Författaren Frederik Zäll har i denna bok samlat sina allra bästa tips som förgyller sommarmiddagen. Vi får med oss klassiker som Klassisk Senapssill, Löksill, Skaldjurscrêpes, Bellmansströmming & Rökta räkor, men även en hel del andra inspirerande rätter som till exempel Krabbtartar, Whiskysill, Ost- & Räkfyllda Kronärtskocksbottnar och Lingonsill. Välkommen till en Sommar i bokformat! </p><p>Om Författaren:</p><p>Frederik Zäll har skrivit närmre 30 storsäljande kokböcker och vunnit pris för Årets Svenska Matlitteratur av Måtidsakademien. Hans böcker har även vid hela tre tillfällen nominerats i World Gourmand Cookbook Awards. Frederik har synts frekvent som kock i TV4 Nyhetsmorgon, varit programledare för SVTs Överraskningen, är gitarrist/pianist i bandet Eskobar, författat barnbokstrilogin Drakarnas Land, designar kockknivar och köksredskap för varumärket Satake och driver krogen Zälls Smokehouse på en pråm i Åkers Kanal, Åkersberga. </p>
-
Title:
Smårätter Med Guldkant - Plockmat, Tilltugg Och Annat Gott
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 5 vardagar
-
Description:
För hyllade matkreatören Catarina König är plockmat och smårätter så mycket mer än bara ett litet tilltugg det kan egentligen ersätta en hel middag om man serverar tre fyra olika mindre rätter under en kväll. Catarina Königs nya kokbok uppföljaren till prisbelönta Mat med guldkant är fylld till brä...
Smårätter Med Guldkant - Plockmat, Tilltugg Och Annat Gott Bok
<p>För hyllade matkreatören Catarina König är plockmat och smårätter så mycket mer än bara ett litet tilltugg det kan egentligen ersätta en hel middag om man serverar tre fyra olika mindre rätter under en kväll. </p><p>Catarina Königs nya kokbok uppföljaren till prisbelönta Mat med guldkant är fylld till brädden med det som är hennes signum enkla, snabba och gudomligt goda recept på festliga smårätter och extra goda tilltugg. Ett kapitel bjuder på smarriga dippsåser, röror och snacks med extra guldkant, och ett kapitel ägnas helt åt drinkar och aperitifs. De magiskt goda desserterna finns såklart också med. </p><p>Catarina delar dessutom med sig av sina bästa råd och välbevarade små hemligheter kring festplanering, mingel och idéer kring förberedelser och hennes specialitet eleganta upplägg. Du får också lära dig hur du friterar smart och säkert för det är inte så svårt som man kan tro. </p><p>Recepten, som du får tips på hur du kan mixa och matcha på bästa sätt, är enkla och snabba att tillaga och här kan du välja mellan både kalla och varma varianter på kött, fisk och skaldjur samt vegetariska alternativ. </p><p><b>Catarina König</b> har, sedan vinsten av tv-succéerna Sveriges mästerkock 2016 och Decenniets mästerkock 2020, ägnat sitt liv åt mat. Via Instagram och den mycket uppskattade bloggen på Elle mat och vin inspirerar hon dagligen sina läsare och trogna följare med nya smarriga recept och sina egna snygga matfoton.</p>
-
Title:
Birgittas Bästa Julkakor
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 3 vardagar
-
Description:
För några år sedan fick jag ett litet häfte i min hand där en bekant till mig skrivit en upplevelse för varje månad. För december skrev hon så här: "Så slutligen årets sista månad. Då drar jag mig gärna till minnes barndomens berikande december. Bland annat de stora julkalasens tid, oförglömliga up...
Birgittas Bästa Julkakor Bok
<p>För några år sedan fick jag ett litet häfte i min hand där en bekant till mig skrivit en upplevelse för varje månad. För december skrev hon så här: "Så slutligen årets sista månad. Då drar jag mig gärna till minnes barndomens berikande december. Bland annat de stora julkalasens tid, oförglömliga upplevelser. Efter att ha varit i den stora ladugården så var det dags för det stora långbordet med allsköns kakor i mängder. Från spettekaka, tårtor, vetekransar och minst 12 sorters kakor."<br/><br/>Än idag känner nog många igen sig i de orden. Julen och dess högtider är starkt förknippade med vissa specifika kakor och bakverk. Sådana vi bara bakar då och som vi är måna om att de ska vara desamma, år efter år - annars blir det ingen "riktig jul". Farmors struvor, rullrånen, korintkakorna, mosters nötkakor eller kanske de där pepparkakorna, de som blir godare än alla andra.<br/>Klassiska julkalas är något Birgitta Rasmusson är uppväxt med på hemmagården i Ljungskile, och hon har förvaltat sina kunskaper väl och genom åren samlat på sig recept till bakverk som alla har sin alldeles egen berättelse.<br/>I <em>Birgittas bästa julkakor</em> har hon valt ut recept till julens favoriter: allt från adventskaffet och uppesittarkvällen till självaste julafton och nyårskalaset.<br/>Boken innehåller även råd om vad som är bra att veta när du bakar kakor. Felsök - vad hände? _ och går det att rädda. Samt historia om dukning och de traditioner vi har runt julens kaffekalas. Varför äter vi egentligen just pepparkakor och lussebullar?<br/><br/>BIRGITTA RASMUSSON är idag en välkänd bakprofil från det populära tv-programmet <em>Hela Sverige bakar</em>. Ända sedan Birgitta började på Ica Provkök på 1980-talet har hon arbetat med både bak- och kokböcker, framför allt med klassikern <em>Sju sorters kakor</em>. På Lind & Co har hon tidigare utkommit med <em>Birgittas bästa - Favoritrecepten till det svenska fikat</em> (2014, 2016).<br/></p><p></p><p>"Denna nya bok är juligt illustrerad både i bilder och dukning. [...] Mitt i boken, före tårtor och bakelser, ges fiffiga baktips."</p><p>Birgitta Önnerfält, BTJ</p>
-
Title:
Bröd, Bröd, Bröd - Recept, Råd Och Genvägar
-
Reviews:
-
Release Date:
-
Genre:
- Mat & Dryck
-
Format:
Bok
-
Availability:
Beställningsvara Leveranstid: från 7 vardagar
-
Description:
Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i d...
Bröd, Bröd, Bröd - Recept, Råd Och Genvägar Bok
<p>Få saker sprider samma välbefinnande som doften och smaken av nygräddat bröd. Är det dessutom du som har bakat brödet själv så känner du garanterat dubbel tillfredsställelse. I Bröd, bröd, bröd ger Martin Johansson dig alla recept, råd och genvägar du behöver för att baka ett makalöst gott bröd i din hemmaugn. Martin Johansson är sällsynt bra på att förklara hur du ska göra för att lyckas med bakningen. Recepten är tydliga, enkla och smart skrivna så att alla kan förstå. Och varje recept visar hur man ska göra om man bakar för hand eller med degblandare. De omkring hundra recepten är varierade - här finns alltifrån scones, rostbröd och gotlandslimpa till knäckebröd, vörtlimpa, baguetter och den optimala pizzadegen. Alla de klassiska bröden är med, men också några ovanliga och spännande. Och för att förgylla tillvaron lite extra är också de bästa sötebröden med. Många av matbröden är helt knådfria och långjästa. Den långa jästiden ger på ett okomplicerat sätt ett bröd med fantastisk konsistens och smak. Men här finns förstås också många bröd som är mer konventionella och som är ätfärdiga på någon timme. Bröd, bröd, bröd är full av fantastiska foton som visar de färdiga resultaten - även som uppskurna, så att man kan se de olika brödens inkråm. Och som ett extra plus har boken dessutom en stor mängd instruktiva steg för steg-illustrationer. Det är en bakbok som fungerar, som avdramatiserar bakningen och som ger inspiration och mod att testa och improvisera. Det är helt enkelt boken för alla hemmabagare. Så fram med bunke och mjöl och njut av hantverket, dofterna och smakerna!</p>
Utvalt - Svenska
100 Små Rätter
100 små rätter vänder sig till dig som älskar att äta länge, mycket och brett. Recepten passar för alla tillfällen, lathetsgrader och preferenser, och fördelen är att du kan kombinera dem precis hur ...
- Populärt
- Mest sålda
- Mest bokade
- Senast släppta
- Kommande
- Pris
- A-Ö
- Välj
- 0 - 9
- A
- B
- C
- D
- E
- F
- G
- H
- I
- J
- K
- L
- M
- N
- O
- P
- Q
- R
- S
- T
- U
- V
- W
- X
- Y
- Z
- Å
- Ä
- Ö
- Övrigt